Ликьор от цветове на бъз

7 thoughts on “Ликьор от цветове на бъз”

 1. Тъкмо реших да направя ликьора и рецептата изчезна! Виждам заглавието и снимката, виждам коментарите, но текста с рецептата липсва. Проверих и други рецепти на всякакви устройства (таблети,телефони и т.н.) и браузъри- някои ги виждам, някои не.
  Много ще се радвам ако ликьорчето се появи отново 🙂

  Like

  1. Да ще се появи вероятно утре и аз го забелязах, но не ми остава време да го оправя, не знам какво се случи още една рецепта липсва!

   Like

 2. Благодаря за тази ароматна идея за ликьор 🙂 Но аз съм от тези, които не знаят рецептата за бъзовия сок с лимони, а така ми се иска да приготвя! Ще се радвам ако споделиш 🙂

  Like

  1. Вземате една шепа цветове от бъз, сухи и ги поставяте в 2л.вода заедно в 3-4 лимона. Оставяте ги да престоят в хладилник за 24ч.След това премахвате цветовете и лимоните от течността и прибавяте захар. В оригиналната рецепта на всеки литър течност се добавя килограм захар. За мен това е адски много захар и слагам доста по-малко, но аз го правя за употреба в следващия ден-два и не му е необходима толкова захар за консервиране. Ако искате да ви издържи повече сложете колкото захар си трябва. Все пак това е сироп и се разрежда с вода, вие си избирате. Може да използвате и друг подсладител!

   Like

   1. Благодаря! От вчера съм заложила цветчета в две стъклени бутилки, като в едната към тях добавих чист сок от лимон, заедно с пулп, а към другата – сок от лимон и джинджифил. Но съм налучкала като цяло рецептата, а днес ще добавя захарта и се надявам да се получи вкусен сироп 🙂

    Liked by 1 person

   2. Да, звучи много добре. Сигурно ще си се получи както трябвам, просто го дръжте в хладилник!

    Like

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s