Домашен тахан

7 thoughts on “Домашен тахан”

 1. Здравей, убедена съм, че е много вкусен домашният тахан, може ли да споделиш какъв блендер ползваш за направата на тахана? Благодаря ти предварително:)

  Like

 2. Здравейте! Благодаря за споделената рецепта. Много детайлно и леко сте описали процеса. Задължително ще я пробвам, че и аз съм от пристарстените към тахана:) Бихте ли дали контакти на производители от Ивайловград. И, на каква цена се закупува суровият сусам? Може и на имейл, ако Ви е по- удобно.
  Благодаря предварително!

  Like

  1. Нямам директни контакти, взимах го от една жена която се занимава с подобна дейност, но при нея сега няма, защото се сее новата реколта, а старата вече не е много добра. Вчера бях при нея да питам за директен контакт от самият производител. Когато го разбера ще ви пиша! Аз и аз имам нужда от ново чувалче.

   Like

 3. Привет, мерси, че споделяш рецептата си за тахан. Само не разбрах за печенето във фурната. Слагаш го на 50 градуса за 10-15 минути. Правилно ли съм разбрал? Според теб ако пропуснем тази стъпка дали ще се получи?

  Like

  1. Да за 10-15 мин. Става и в дехидрататор. Ще се получи, само трябва семената да са наистина сухи, без съдържание на вода, за да не се разваля тахана. Може да ги изсушиш на слънце. Тахана има по богат аромат с леко запечени семена, както и останалите видове ядки. Въпроса е, че в домашни условия е почти невъзможно да направиш масло или тахан без да се загряват при смилането!

   Like

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s