Коледен венец

7

Ех, толкова е хубаво най-сетне да смогнеш да си поукрасиш из вкъщи. За тази година имам много планове за декорация и смятам да ги споделя с вас, за всички желаещи да сътворят нещо сами.

Днес първи на опашката беше коледният венец за вратата. Това ми е първият такъв венец и определено си взех доста бележки за следващия. Първата от тях е, че е много, ама много хубаво, ако имаш още един чифт ръце за да прави възлите. Важното е, че стана, получи се точно както го исках. Семпъл и доста натурален.
Изключително удоволствие се оказа и самото събиране на материалите за него. Определено разходките се отразиха добре из между десетките часове взиране в компютъра.

Материали:
Увивни клони от Дива лоза
Борови клончета
Червени или бели плодчета
лента за панделки
конци
ножица
кламери

Дивата лоза се намира почти навсякъде. Покрива цели къщи, огради, дървета. Зимно време се подкастря и няма проблем да си наберете колкото душа ви иска. Ако не се сещате, кое е това растение може да го видите ТУК.

9
Събирате си количеството, което сметнете за необходимо, зависи колко дебел венец искате. Трябва да ги увиете докато са влажни, затова не ги оставяйте да престоят дълго в дома ви.
Навиването е много лесно. Вземете 5-6 клона и ги увийте на геврек. Може да ги завържете за да не се развалят или да ги стискате. Взимате по един, по два клона и започвате да ги увивате около геврека и така докато ви свършат всички клони.
Боровите връхчета може да завързвате за клоните или да ги втъквате в пролуките. Завързването и втъкването са перфектният вариант.

8
Лично аз направих една част от венеца с клони от задната страна на основата, защото исках да се виждат увитите клони на лозата. В тях втъкнах клончетата с плодове.
Подобни плодове растат на свобода из Пловдив, погледнете по тепетата. Също има и едни храсти с бели плодчета по тях. Ако не намирате никакви такива и шипките или глога са перфектни.

6

За панделката ви трябва коледна лента с дебелина зависеща от вашия венец. Моята е 5см.
От нея се правят 3 ленти една с дължина 30 см една с 40 см и една 50см.

5
Взимате 30см лента и захващате двата и края, може да ги зашиете или залепите. Поставяте залепеното в средата и завързвате с телче или конец. Аз използвах кламер.
Повтаряте същото и с 40 см лента.
Поставяте двете една върху друга и взимате 50см лента. Нея я притискате в средата за да стане по-тънка и завързвате на възел, така че да притисне двете панделки една с друга. Придавате и желаната форма и подрязвате краищата и, ако желаете.

4

3

2

Накрая завързвате панделката и шишарката или шишарките за горната част на венеца.
С помощта на телче оформяте закачалка като го провирате в пролуките на клончетата.

1

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

<span>%d</span> блогъра харесват това: