Слънчево!

620fc03e18512ae68cefd9aa32452263                                                                                                       изтеглена от тук (автор не намерих)

Облачната супа успя, разгони от небето всичко облаци и слънцето грейна така силно, така топло, че ме разтапя. Разтапя ме във всеки един момент. Вдъхновението ми относно всичко в такива моменти е толкова голямо, че често не знам как да му реагирам и просто се ослушвам за миг спокойствие, но такъв миг няма. Как да има когато всичко ври и кипи. Природата е като пощуряла в дни като днешният. Всяка малка тревичка се пъне да превари другата и всичко зеленее овладявайки силата. Колко ли джадай жадуват подобна пролет, подобна тренировачна платформа с всякакви екстри. Да успееш да контролираш себе си в тези ситуации си е майсторство. Да балансираш между работа, дом/семейство, клонящото ти към края си  висше образование, всичките ти лични проекти и омайващото слънце, разпукналият се и замирисал сливов цвят, които просто те подканят към някоя слънчева седенка и отдаване на един качествен Пловдивски айляк . Това просто са първите дни от пролетта на две и четиринайсета. Не знам за вас, но аз мисля, че идва нещо страхотно. Дали просто въздуха не ми е замирисал на свобода не зная. Дали вятъра, който вя Виан Роше толкова години из съзнанието на хората не ме е повял и мен, не зная. Не зная, но зная, че усмивката ми е ееей толкова голяма, мислите ми ееееей толкова по-големи от нея, обединили мечтите ми, надеждите и всичко просто в един пролетен ден, просто  в един слънчев лъч. Този абстрактен бог, който е успял да създаде всичко и всички ни точно по този свръхестествен, приказен начин, направил ни такива, че да виждаме доброто във най-малкото, да запълваме сърцата си с един пролетен дъх е бил просто гениален. Честно казано в подобни моменти забравям всичко, забравям за всичките ви публикации и глупави статии, забравям за вредната захар, гадното мляко,  смъртоносният глутен, забравям че половината свят гладува, другата е или пред война, че има едни такива големи хора, които казват колко ще струва утре хляба ми. Просто забравям и осъзнавам. Осъзнавам природата, която се ражда на ново, силата която има в промяната, силата в една енергия, която е неконтролируема за човека, която не може да се купи, продаде и изфабрикува. Нашата жажда за живот и оцеляване, нашата безгранична сила, нашата велика душа. Вярвам, че всички можем да променим каквото поискаме, не ме е страх от глада нито от „американците“ нито от „руснаците“. Те съществуват в един имагинерен свят, който сме превърнали в реалност…Никой, никой не може да ти каже с какво да засадиш земята, да ти отнеме чистият въздух и почва без съгласието ти. Съвремието ни е изградено на база страх и комплекси, всички го казват и то е точно така. А не е толкова трудно, не искайте глупости и ще сте сто пъти по-щастливи. Днес всеки иска да е звезда, но замислете се, ако всички бяхме за кого щяхте да светите. Обичайте земята и стига с тези глупости. Утре ще садя картофи, билки и до каквото се домогна, и ще се старая да ги садя през целият си живот.

e89d95460632cfe866a46f6261c2d023                                                              Илюстрация от ‘Mabel Lucie Attwell’ Calendar. Possibly 60’s.

Не, няма да го правя ,защото съм пленена от идеята да бъда „селянин“, а защото живея на планетата Земя, покрита с плодородна почва, даваща ти всичко, когато и отдадеш труда си, защото не живея в космическа приказка където храната се появява в хладилника ми и всички сме президенти, потънали в собствената си утопия и себелюбие. И ще го правя, защото искам децата ми не само да знаят всичко на този свят, но и заравяйки ръце в почвата да се чувстват добре от това. И драги хора, пролетта ми напомня, че съм жива и способна, не само защото слънцето пече, но защото виждам, че стоя върху нещо живо и далеч по-силно от всеки човек, защото съм част от едно голямо пътуване през времето и пространството, защото съм част от природата на моята прекрасна планета Земя.

+ че има и рожден ден след ден! :Д

cdf491bc95578e3b3c821f57dabc5e8f                Илюстрация от

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: