Ръжени палачинки с лешникова паста

5 thoughts on “Ръжени палачинки с лешникова паста”

 1. При мен не се получиха палачинките 😦 Уж спазих пропорциите, но вместо яйца сложих 2 банана. Станаха доста по-тъмни от тези на снимките и не успях да ги опека – сякаш им трябва още брашно, за да се опекат и да мога да ги обръщам. А като сложа брашно сместта става гъста, пък вътре остават тестени, понеже не успявам да ги разнеса на тънък слой. Имаш ли някаква идея какво може да съм объркала?

  Харесвам

  1. Първият път когато ги правих и на мен ми стана така! Сложиш още брашно от пълнозърнестото и сместа се оправи. Но до преди това, или течни и не се обръщаха, или гъсти и не се изпичаха. Определено реших проблема си с пълнозърнестото брашно. Но и при банана се променят доста неща, защото той е гъст и не набухва като яйцата, и палачинките стават малко по…тежки, тестени. Тях обикновено пека на по- ниска температура за да не изгарят от горе и да имат време да се поопекат от вътре, но определено с банан са доста по трудни, поне за мен.

   Харесвам

   1. Много благодаря за разясненията. Явно повече практика трябва, за да се улучи правилната формула 🙂 Но може би и бананите бяха твърде големи и дойдоха в повече, защото на сместта наистина сякаш й липсва брашно, а на гъстота е идеална. Ще пробвам следващия път с яйца!

    Харесвам

   2. давай, експериментирай с бананите, а и за тях не мога да ти дам точна рецепта, защото едни са по- големи, по- зелени. по-узрели, все различни елементи. Едно брашно е едно друго друго. Всичко опира на усещането, но брашното крепи палачинката, поне до този извод стигнах, след като правих само ръжени…не стават, залепват, не са събрани, а уж брашното е доста фино смляно…пробвай с един банан 🙂

    Харесвам

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s