Рекламно време

Този месец съм доста заета и някак все не ми остава време за блога, а много ми се иска да споделя една вкусна рецепта с вас. Както знаете основното ми занимание е фотографията, а покрай академията имам и ново поприще, а именно графичният дизайн. В момента работя по подготовката на две изложби, които ще се състоят в края на тази и началото на другата седмица, една фотографска и една типографска.

Фотографската изложба е част от Международните фотографски срещи, които се провеждат ежегодно в Пловдив. Тази година проектът е Академична сцена. Изложбите ще продължат до края на месеца и в тях ще вземат участие различни автори представители на висши учебни заведения по специалността Фотография. Щастлива съм да споделя, че изложбата, която ще представя от 30-ти Октомври ще присъства и на „Eyes on“ Месецът на фотографията Виена в Дом Витгенщайн.

Повече информация за самата изложба може да получите от тук.

Типографската изложба е нещо много интересно, не знам до колко за другите, но за нас, нейните създатели, определено е се оказа такова. Първо, стана ясно, че в Българи не е имало много подобни изложби, а в Пловдив очевидно ще да е първата такава. Изложбата пропагандира лозунга „Кирилизирай се“ и това е и първоидеята за събитието. Не знам на колко от вас им се налага да работят на кирилица или с нея и да изпълняват проектите си на нея, но дори само един да е, ще разбере какво имам в предвид. Кирилица няма, малко е и не е добра. Латинските народи не могат да правят кирилица, те не разбират логиката и, а в резултат ние получаваме чепати и групи шрифтове, а кирилицата е красива, тя е нежна като песен. С нейните Ж, Ф, Ю и логиката на малките си букви тя е уникална наука сама по себе си, за жалост и руските шрифтове също не носят българската логика на изграждане на буквата. А българите, те работят за латиницата, защото там са парите. В резултата ние нямаме шрифтове.

Ние сме „Колективът“ и искаме ново бъдеще за българския шрифт.

На тази изложба ще представим свои авторски шрифтове на кирилица, повечето, от които декоративни. Ние сме втора година студенти в специалността графичен дизайн, някои от нас се занимават с него от доста по-дълго, но всички ние имаме желание и мотивация да работим и да се развиваме. Това е първата ни изложба, първите ни шрифтове, първите ни стъпки, дори да грешим ще го оправим, важна е идеята и тя да бъде разбрана. Кирилизирай се!

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

<span>%d</span> блогъра харесват това: